Leo SijbenPsychotherapie

Als ik aan mensen vraag waarom ze hier zijn weet het grootste deel hier geen antwoord op te geven. Ze zeggen dan iets als om gelukkig te zijn of om de kinderen of om reizen te maken. Echter dat zijn utopieën. Je kunt niet continu gelukkig zijn en niet iedereen krijgt kinderen en niet iedereen kan continu op reis zijn. En wat dan?

Waar het om gaat op deze aarde is de verbinding. Het maken van verbinding met jezelf, met de ander met de natuur met muziek maar dat kan ook met materie zijn. Je verbonden voelen met je huis, stoel, motor, kunst, etc. Verbinding is een continu proces waarbij aangetekend dat dit niet altijd goed lukt om een verbinding tot stand te brengen met je eigen gevoelsleven. Soms ben je een stuk afgedreven, bang voor eigen angsten of verdriet of om andere onaangename gevoelens toe te laten. Dan gaan we vluchten in pc, telefoon of tv. Of overmatig hard werken, veelvuldig poetsen, overmatig sporten om maar niet dat onaangename gevoel dat je alleen iets duidelijk wil maken uit de weg te gaan.

Maar ben je beter in staat om alle gevoelens toe te staan, dat ze er mogen zijn, dat jij er dus mag zijn, is dat een heilzame liefdevolle daad waarmee je in verbinding kunt komen met jezelf en die je kunt delen met anderen.

Voor verbinding heb je geen geld nodig, geen groot huis, blitse auto of chique kleding.... voor verbinding heb je alleen de toegang nodig tot je gevoelsleven waarbij elk gevoel hoe onaangenaam of aangenaam ook er mag zijn. Dan ga je jezelf in volle omvang accepteren en wordt verbinding mogelijk. Het leven wordt lichter en je wordt minder beinvloed door de bronnen van stress die op je pad komen.

Als gevolg hiervan word je meer tevreden en gelukkig. Het vindt alles NU plaats waarbij het verleden noch de toekomst van belang is.

Verbinding is liefde in het nu!


Biografie

Arts en psychotherapeut met ruime ervaring in systeemtherapie, waaronder relatie- gezins- groepstherapie, arbeids- en organisatie problematiek. Tevens ook mindfulnesstrainer en danstherapeut.

Ik kijk op een onconventionele manier met veel ruimte naar problemen. Ik rek die ruimte dusdanig uit zodat alle beperkingen en mogelijkheden zichtbaar worden en alle hoeken van de ronde tafel aan bod gekomen zijn.

Ons team